Agader presentará en Silleda dous proxectos galegos centrados na agroalimentación e o enoturismo


    Un inclúe a promoción de queixo Arzúa-Ulloa e de galo de curral de Cruces

    Silleda acollerá as presentacións de dous proxectos turísticos centrados na agroalimentación e o enoturismo, a cargo da Axencia Galega de Desenvolvemento Rural (Agader). Será no marco do II Salón Turístico de Galicia (Turexpo), que se celebrará do 25 ao 27 de marzo.

    A primeira iniciativa, Camiños dos sabores de Galicia, daraa a coñecer a técnica de Agader Mª Jesús Domínguez. Está baseada en catro produtos agroalimentarios con denominación de orixe: Os queixos San Simón, Tetilla, Arzúa-Ulloa e Cebreiro; a castaña; o mel; e as aves de curral capón de Vilalba, galo de Vila de Cruces e galiña de Mos. Ao redor deles estableceranse rutas agroalimentarias coas que se pretende crear un produto turístico innovador que achegue ao visitante aos procesos produtivos, cultura, gastronomía e paisaxe do medio rural galego, ademais de crear un espazo de cooperación entre produtores e empresas que garanta a sustentabilidade das actividades agroalimentarias e turísticas.

    Camiño dos sabores de Galicia enmárcase no proxecto Cantata 2, cuxo obxectivo é o desenvolvemento integral do medio rural galego a través da promoción dos seus produtos agroalimentarios e o seu potencial turístico. O grupo de dirección local do proxecto está formado por Agader, Turgalicia, a Secretaría Xeral para ou Turismo e a Dirección Xeral de Innovación e Industrias Agrarias.

    O outro dos proxectos turísticos que serán presentados en Turexpo é Rutas do viño da Eurorrexión Galicia-Norte de Portugal. Abarca a creación, capacitación e promoción das rutas do viño desta área xeográfica como instrumento público-privado de cooperación para mellorar a competitividade da industria vitivinícola como recurso estratéxico da economía e o desenvolvemento do enoturismo, así como para contribuír á diversificación do medio rural e pór en valor a identidade cultural da eurorrexión.

    Estas rutas, un produto turístico organizado en torno ao eixo temático do viño e localizadas nun territorio identificado como unha denominación de orixe vitivinícola, inclúen recursos de interese enológico, cultural e paisaxístico, entre os que tamén se atoparán adegas e outros establecementos que presten servizos de restauración e hospedaxe e de lecer.

    A área xeográfica de intervención é a corrrespondiente cos municipios incluídos no cinco denominacións galegas (Rías Baixas, Ribeira Sacra, Ribeiro, Monterrei e Valdeorras) e a portuguesa de Vinhos Verdes. Estas rutas serán presentadas por Sonia Torres, técnica de Agader.

     

    Fonte: Faro de Vigo

    Fecha: 
    04/03/2011